IJshockeyers Vegas kloppen Lightning in laatste seconden

De ijshockeyers van de Vegas Golden Knights hebben dinsdagavond in de NHL een fraaie zege geboekt. De nummers twee in de Western Conference kregen thuis bezoek van de absolute topploeg in de Eastern Conference: koplopers Tampa Bay Lightning, de eerste ontmoeting ooit tussen de twee ploegen.

Na een kleine acht minuten bracht Steven Stamkos de Lightning met een prima schot op voorsprong, kort voor het einde van de eerste periode gevolgd door de 0-2 van Vladislav Namestnikov. James Neal werkte halverwege de tweede periode een powerplay af en tekende voor de 1-2, waarna oud-Lightning-speler Jonathan Audy-Marchessault kort voor het einde van de periode de gelijkmaker liet noteren.

Vroeg in de derde periode tikte Erik Haula een afstandsschot van Shea Theodore binnen, waarmee de Golden Knights op voorsprong kwamen: 3-2. Victor Hedman schoot de Lightning vier minuten voor tijd weer fraai naast de Golden Knights, maar in de slotfase won de thuisploeg alsnog. Met drie seconden op de klok kwam de puck voor Theodore terecht, die snoeihard uithaalde en de winnende 4-3 maakte.

Uitslagen NHL dinsdag
Vegas Golden Knights - Tampa Bay Lightning 4-3
Toronto Maple Leafs - Carolina Hurricanes 8-1
New York Islanders - Detroit Red Wings 3-6
New York Rangers - Anaheim Ducks 4-1
Ottawa Senators - Minnesota Wild 4-6
Buffalo Sabres - Boston Bruins 0-3
Nashville Predators - Winnipeg Jets 4-6
Dallas Stars - Washington Capitals 3-4 OT
Arizona Coyotes - Florida Panthers 2-3
Vancouver Canucks - Montreal Canadiens 5-7

Golden Knights - Lightning (Bron: YouTube)