Alternatief historisch avontuur in aankondiging The Council

Focus Home Interactive heeft met een teaser een nieuwe 'episodic narrative adventure' aangekondigd: The Council.

The Council speelt zich af in 1793, spelend als Louis de Richet word je uitgenodigd door de mysterieuze Lord Mortimer om naar zijn privé-eiland af te reizen en zich aan te sluiten bij zijn geheime groepering. Eenmaal aangekomen blijken enkele belangrijke gasten ook aanwezig te zijn, zoals Napoleon Bonaparte en toekomstige president van de nog te vormen Verenigde Staten: George Washington. Hoofdrolspeler de Richet zijn moeder is ook recentelijk vermist geraakt op hetzelfde eiland, buiten dat lijken andere leden van 'The Council' ieder hun eigen motivatie achter de bijeenkomsten te hebben.

De Franse indie-studio Big Bad Wolf gaat de game maken, en belooft dat de game door zijn 'social influence'-systeem uniek zal gaan worden. Spelers worden beloond door scherp te zijn: het kleinste beetje informatie kan een confrontatie jouw kant op laten draaien. Ook wordt er van de speler verwacht de psychologische kwetsbaarheden van tegenspelers te exploiteren. Mocht je dat niet lukken en gaat er iets fout, betekent dat geen 'game over'. Het kan wel leiden tot zowel fysieke als mentale schade bij de hoofdpersoon, dat uiteraard het verdere verhaal zal beïnvloeden.

De eerste aflevering van The Council, The Mad Ones, wordt in februari 2018 verwacht voor PlayStation 4, Xbox One en pc. De game zal in totaal vijf afleveringen bevatten.