Champions League op 14 bij Ziggo; 'rechten open net' nog te koop

Ziggo Sport heeft voor de komende drie seizoenen de uitzendrechten verworven van de UEFA Champions League. Het gaat om de rechten voor de live-uitzendingen en samenvattingen van alle wedstrijden op televisie en internet. Die waren de afgelopen jaren in handen van tv-zender SBS en Sanoma.

Naast de Champions League gaat Ziggo Sport ook de strijd om de UEFA Supercup, tussen de winnaar van de UEFA Champions League en de Europa League, jaarlijks uitzenden, zo heeft het bedrijf bekendgemaakt. Volgens de deal mag Ziggo straks een livewedstrijd om 19.00 uur uitzenden en volgt er om 21.00 uur een schakelprogramma op kanaal 14. De Champions League krijgt met ingang van volgend seizoen twee aanvangstijden. 

De zogenoemde open-net-rechten komen op een later moment weer op de Nederlandse markt. SBS, RTL en de NOS hadden geen zin om het bedrag van de laatste jaren te betalen en dus zijn deze in de eerste ronde niet verkocht.

Ziggo Sport is de gratis sportzender voor digitale abonnees van de provider. Meer dan 4 miljoen mensen hebben Ziggo-tv en 3,1 miljoen mensen hebben internet van Ziggo. Op de betaalkanalen van Ziggo Sport blijft het mogelijk om naast het schakelprogramma zelf te bepalen naar welke wedstrijd men wil kijken. Per speelavond zullen meerdere wedstrijden gelijktijdig worden aangeboden.

Ziggo Sport verwerft rechten Champions League
Ziggo Sport verwerft rechten Champions League (Foto: ANP)