Robben 'bijna pijnvrij', maar mist kraker

Arjen Robben is bijna hersteld van zijn blessure, maar is nog niet fit genoeg om in actie te komen tegen Borussia Dortmund. Bayern München en Borussia Dortmund treffen elkaar woensdag in de DFB Pokal. Robben werkte de afgelopen weken aan zijn herstel en trainde maandag voor het eerst weer mee met de groep, maar is nog niet fit genoeg voor het duel met Borussia Dortmund.

"Hij heeft maandag met de groep getraind en hij voelt zich goed", vertelde trainer Jupp Heynckes tijdens de persconferentie. "Hij is bijna pijnvrij, maar het zou niet logisch zijn als ik hem voor woensdag bij de selectie zou halen."

"Hij kan nog niet in de basis beginnen en waarom zouden we het risico nemen en hem voor twintig minuten laten voetballen? Over drie weken start de tweede seizoenshelft. We hebben met elkaar gesproken en Arjen heeft zelf verteld dat het nog te vroeg is om in actie te komen."

Robben staat sinds 22 november langs de kant met de spierblessure. De aanvaller viel geblesseerd uit tijdens het Champions League-duel met Anderlecht.