P. Diddy wil American Football-team kopen

Sean Combs, beter bekend als P. Diddy, heeft via Twitter laten weten dat hij het American Football-team Carolina Panthers uit Charlotte wil kopen. De huidige eigenaar Jerry Richardson heeft de NFL-ploeg te koop gezet, nadat hij beschuldigd werd van seksueel wangedrag. Via een officieel statement verklaarde Richardson de Panthers aan het einde van dit seizoen over te dragen aan een nieuwe eigenaar.

Diddy was er als de kippen bij om te laten weten dat hij geïnteresseerd is: "Ik wil ze kopen! Verspreid dit bericht alsjeblieft!", zo vroeg hij zijn volgers. De bekende Amerikaanse basketballer Stephen Curry, speler van de Golden State Warriors, reageerde direct via Twitter: "Ik doe mee!" Curry werd dit jaar met zijn ploeg kampioen van de NBA, de Amerikaanse basketbalcompetitie. Hij groeide op in Charlotte, de plaats waar de Panthers gehuisvest zijn. Hij is nog altijd groot fan van zijn 'thuisploeg'. Diddy reageerde enthousiast op het voorstel van Curry: "Ik vind het top, doe mee!"

Diddy's belangrijkste motivatie is dat er momenteel 'geen meerderheid is van Afro-Amerikaanse NFL eigenaren'. De hiphop-mogul wil dan ook geschiedenis schrijven, door de Panthers over te nemen. In 2013 had Diddy ook al interesse in het kopen van een NFL-team. "De meerderheid van de spelers hebben een Afro-Amerikaanse achtergrond, maar aan de top zitten er nog geen verantwoordelijken. Het is een droom van mij om dat uit te laten komen."

Ook al is Diddy volgens Forbes zelf goed voor ruim 96 miljoen euro, genoeg om de Panthers te kopen is het nog niet. De ploeg moet zeker een miljard opbrengen en dus moet de zakenman op zoek naar meerdere mede-investeerders om zijn droom te verwezenlijken.

P. Diddy wil American Football-team kopen
P. Diddy wil American Football-team kopen (Foto: BuzzE)