Linkse terroristen en politie doen fotowedstrijd

Politie en links-radicalen in Duitsland bestrijden elkaar met foto's. De politie wilde maandag foto's publiceren van mensen die zich in juli tijdens de top van de G20 in Hamburg schuldig maakten aan geweld. Maar de zelfbenoemde links-autonomen waren de politie voor en zetten afbeeldingen van politiemensen op internet. Politiebonden spreken van "linkse terroristen".

De publicatie van de foto's van politiemensen ging, zoals gebruikelijk bij linkse terreur, vergezeld van een bedreiging. De politiebonden hebben geschokt gereageerd. Ze betitelden de actie als een gevaar door "links-extremistische terroristen". De politie wilde foto's en videobeelden publiceren om alle terreurplegers te kunnen identificeren en oppakken. Op de site indymedia.org verschenen echter 54 foto's van politiemensen.

Tijdens de rellen in Hamburg werd er onder meer geplunderd en brandgesticht, hetgeen zo'n 12 miljoen euro aan schade veroorzaakte. In de Noord-Duitse havenstad waren de leiders van de twintig grootste economieën bijeen. Daar kwamen ongeveer 12.000 antiglobalisten op af, van wie er circa 1500 geweld gebruikten.

Activisten en politie bakkeleien met foto's
Activisten en politie bakkeleien met foto's (Foto: ANP)