The Last Jedi laat kassa rinkelen

Star Wars: The Last Jedi heeft sinds zijn internationale première vrijdag wereldwijd 450 miljoen dollar opgebracht, omgerekend 381,5 miljoen euro. In de Verenigde Staten was Star Wars 8 de tweede film in de filmgeschiedenis die binnen een dag 100 miljoen dollar opbracht. De andere film die dit deed, was voorganger The Force Awakens uit 2015.

Ook in de Nederlandse zalen stak het ruimte-epos met kop en schouders boven de concurrentie uit. The Last Jedi leverde zaterdag en zondag bijna 2 miljoen euro meer op dan Disney-film Coco, de op één na best bezochte film in Nederland. De Star Wars-film bracht in Nederland in totaal meer dan 2,8 miljoen euro op.

De rolprent van regisseur Rian Johnson draait in Nederland in 132 bioscopen. Twee bioscopen in Amsterdam en Rotterdam vertonen de film met de nieuwe technologie 4DX, die de bioscoopervaring via bewegende stoelen en andere simulaties intenser maakt.

In The Last Jedi zijn hoofdrollen weggelegd voor Mark Hamill, Daisy Ridley, John Boyega en de vorig jaar overleden Carrie Fisher.

Achtste Star Wars laat kassa rinkelen
The Last Jedi laat kassa rinkelen (Foto: BuzzE)