Handbalsters pakken bronzen medaille na spannende troostfinale

De Nederlandse handbalsters hebben het WK in Duitsland afgesloten met een bronzen medaille. In de strijd om de derde plaats was Oranje in een spannende slotfase te sterk voor Zweden: 24-21.

Oranje begon moeizaam aan de eerste helft tegen Zweden, maar na tien minuten kwam Nederland beter in het spel. Vooral dankzij Lois Abbingh en Yvette Broch met respectievelijk vijf en vier doelpunten en een uitstekende keepende Tess Wester liep Oranje uit naar een 14-8 voorsprong met de rust.

De ploeg van bondscoach Helle Thomsen gaf na rust binnen een kwartier een 16-9 voorsprong uit handen, vooral omdat Nederland zeventien minuten lang niet wist te scoren. Met nog tien minuten te gaan stonden de Zweedse handbalsters met 18-16 voor.

Met nog drie minuten te spelen in de tweede helft pakte Nederland voor het eerst de leiding weer terug (20-21), mede dankzij doelpunten van Estavana Polman en Angela Malenstein. In de slotminuten zou uitlopen naar een 24-21 winst.