Verwarde man die politie bedreigde overleden

Op zondagmorgen heeft de politie in IJmuiden een vuurwapen ingezet tegen een ernstig verwarde man die met een mes op de politie afkwam. De man is met een wond aan een been overgebracht naar het ziekenhuis.

Omstreeks 04.15 uur kreeg de politie melding vanuit een woning aan de Schiplaan dat de 49-jarige bewoner ernstig verward zou zijn. Familie hadden geprobeerd de man te kalmeren, maar dat was niet gelukt.

Toen de gewaarschuwde politie ter plaatse kwam, kwam de man met een mes op hen af. Omdat de man niet reageerde op het aanroepen van de politie, werd er op de benen van de man geschoten.

De verdachte werd ter plaatse aangehouden en vervolgens overgebracht naar het ziekenhuis. De Rijksrecherche stelt een onderzoek in.

Update 18-12 07:06 uur
De politie melddt op haar website dat de man in het ziekenhuis is overleden. Hij zou, voor de politie arriveerde, zichzelf hebben verwond met het mes en daarnaast gevaarlijke vloeistoffen hebben gedronken voor hij werd neergeschoten door de politie. Er zal sectie worden verricht om de doodsoorzaak vast te stellen.