FOK! Wat een weer: van alles wat

December veranderlijk en zacht, is een winter zonder kracht.

Ola!

Verspreid over het land komen buien voor. Terwijl ik dit schrijf wordt de regenmeter bijgevuld door moeder natuur. Er is zelfs een kans op hagel of natte sneeuw. In de loop van de avond en nacht neemt de buienkans wel af, maar wel kan het glad worden door bevriezing van natte weggedeelten. De temperatuur vannacht daalt dan ook naar -2 in het binnenland tot +5 aan de kust.

Morgen overdag schijnt de zon alhoewel er in de ochtend ook nog wel een buitje zou kunnen vallen. Die zon-pret duurt niet al te lang, in de loop van de middag drijft in het westen alweer bewolking ons land binnen waaruit in de avond regen gaat vallen. In het oosten kan dat zelfs (natte) sneeuw zijn. De temperatuur loopt op tot 3 graden in het oosten tot 7 graden aan zee.

Morgen ook nog wat regen, de dagen daarna zou het wel eens, ondanks de bewolking, droog kunnen blijven.  Maar als je die regen wel prettig vindt kun je eind van de week weer je lol op.

Fijne zaterdagavond en zondag!

Nederland
 

Foto van bijna 3 jaar geleden. Een zonnetje op de Kalmthoutse heide.  (Foto: qltel)
Foto van bijna 3 jaar geleden. Een zonnetje op de Kalmthoutse heide. (Foto: qltel)

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar [email protected] onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht!