Van der Poel verslaat Van Aert in spannend duel

Zaterdag heeft Mathieu van der Poel de Scheldecross in Antwerpen gewonnen. In de laatste ronde wist de Nederlander weg te rijden bij medevluchter Wout van Aert. Bij de vrouwen won opnieuw Sanne Cant. Marianne Vos maakte dit seizoen voor het eerst haar opwachting in het veldrijden. De Brabantse werd achtste.

Als gevolg van een valpartij in de eerste ronde moest Van der Poel in de achtervolging. Van Aert die na een rustperiode opnieuw aan de start stond reed weg uit de kopgroep. Na een kwartier wedstrijd voegde Van der Poel zich bij de Belg.

Ook Van Aert wist niet op de fiets de blijven. De renner van Veranda's Willems-Crelan reed zich in het lint van de afzetting en maakte een duikeling. Door de valpartij kon Van der Poel wegrijden. De maximale voorsprong was tien seconden.

Mede dankzij een fietswissel vanwege een lekke band kon Van Aert terugkeren bij koploper Van der Poel. Beide renners waren aan elkaar gewaagd maar in de laatste ronde wist de Nederlander weg te rijden bij de regerend wereldkampioen en boekte zijn vierde overwinning op een rij in de DVV-Trofee.

Bij de vrouwen maakte Marianne Vos haar rentree in het veldrijden. De zevenvoudig wereldkampioene ging snel van start maar kon dat hoge tempo niet volhouden. Uiteindelijk finishte de 30-jarige op de achtste plaats op ruim twee minuten van winnares Cant. Katie Compton finishte op vier seconden op de tweede plaats. De Britse Helen Wyman werd derde.

Uitslag mannen
1. Mathieu van der Poel (NED)
2. Wout van Aert (BEL)
3. Laurens Sweeck (BEL)
4. Lars van der Haar (NED)
5. Kevin Pauwels (BEL)
6. Toon Aerts (BEL)
7. Corné van Kessel (NED)
8. Tim Merlier (BEL)
9. Jens Adams (BEL)
10. Daan Soete (BEL)

Uitslag vrouwen
1. Sanne Cant (BEL)
2. Katie Compton (USA)
3. Helen Wyman (GBR)
4. Katerina Nash (CZE)
5. Nikki Brammerier (GBR)
6. Maud Kaptheijns (NED)
7. Kim Van De Steene (BEL)
8. Marianne Vos (NED)
9. Ellen Van Loy (BEL)
10. Denise Betsema (NED)