De Bijbel voorlezen in 6600 minuten

De kerken in Apeldoorn en het Nederlands Bijbelgenootschap willen een record vestigen. Vanaf zaterdag wordt onafgebroken uit de Bijbel voorgelezen. Binnen 6600 minuten (110 uur) willen de initiatiefnemers de klus klaren.

Met deze bijbelestafette willen de kerken en het NBG ,,positieve aandacht voor de Bijbel genereren, een voorleesrecord vestigen én minstens 6600 euro inzamelen voor het Rode Kruis".

De actie sluit aan bij Serious Request. Maandag sluiten 3FM-dj's Domien Verschuren, Angelique Houtveen en Sander Hoogendoorn zich in Apeldoorn op in het Glazen Huis om geld in te zamelen voor het Rode Kruis. Het doel is het herenigen van ouders en kinderen in conflictgebieden.

Het voorlezen uit de Bijbel gebeurt door voorlezers die onder meer zijn geworven via sociale media. De estafette is opgedeeld in blokjes van tien minuten. Voorlezers kunnen zich melden voor een of meer blokjes en minimaal 1 euro per minuut te doneren.

De voorleesmarathon begint zaterdag in in de Mariakerk in Apeldoorn. Burgemeester John Berends en PKN-synodevoorzitter Karin van den Broeke zullen de eerste gedeelten uit de Bijbel lezen.

De Bijbel voorlezen in 6600 minuten
De Bijbel voorlezen in 6600 minuten (Foto: ANP)