Biatleet Bř is Fourcade wederom de baas, sensatie voor Guigonnat

Biatleet Johannes Thingnes Bø heeft maar weer eens laten zien dé grote man van dit seizoen te zijn. De 24-jarige Noor schreef tijdens de derde World Cup van het seizoen, in het Franse Annecy-Le Grand Bornand, de sprint op zijn naam. Voor Bø was het al de vierde overwinning in het seizoen, dat nog maar zes individuele races oud is.

De jonge Noor schoot foutloos en dan weet men bijna gelijk al hoe laat het is: op de lange latten is hij doorgaans de snelste, en anders wel een van de snelsten, en dat was ook nu het geval. Thuisfavoriet Martin Fourcade schoot eveneens alle tien schijven om, maar moest op snelheid een dikke twintig seconden toegeven en eindigde als tweede.

Het thuispubliek kon vooral juichen voor Antonin Guigonnat. De 26-jarige Fransman komt doorgaans uit in de IBU Cup, één niveau lager, maar na sterke optredens in het Zwitserse Lenzerheide afgelopen week werd hij overgeheveld naar het World Cup-team. Dat vertrouwen betaalde Guigonnat direct uit: hij schoot alles om en eindigde zeer verrassend als derde, waar zijn beste resultaat ooit een 24e plek was.

Bij de vrouwen ging de winst een dag eerder naar de Slowaakse Anastasia Kuzmina, die in februari voor de derde keer op rij olympisch goud hoopt te winnen. Ze was de snelste op de ski's én schoot foutloos, waardoor de Duitse Laura Dahlmeier, vijfvoudig regerend wereldkampioene, maar liefst 33 seconden toe moest geven. De Oekraïnse Vita Semerenko stond voor het eerst in bijna vijf jaar weer eens op het podium en eindigde als derde.