PVV vervangt de kersverse lijsttrekker in Rotterdam

Nadat Wilders gisteren bekend maakte dat Géza Hegedüs de lijsttrekker voor de PVV in Rotterdam zou worden moet Hegedüs vandaag het veld al ruimen.  De PVV heeft zojuist een persbericht vrijgegeven:

PVV vervangt lijsttrekker Rotterdam

Tot onze grote spijt hebben wij kennisgenomen van nieuwe, ons niet bekende, informatie rondom lijsttrekker Géza Hegedüs. Deze informatie is onaanvaardbaar en past niet bij een PVV-politicus. Betrokkene is per direct van de lijst verwijderd..

Wilders: ‘‘Ik betreur dit zeer, als we dit hadden geweten dan was de heer Hegedüs nooit op de lijst gezet. Volgende week maakt de PVV de nieuwe lijsttrekker bekend.’’

Update 15:52 uur:
Volgens het AD heeft Hegedüs de veroordeelde historicus David Irving in 2014 op Facebook "nog vele productieve jaren" gewenst. Hij betuigde de Brit, die een celstraf heeft uitgezeten omdat hij de massamoord op de Joden door de nazi's ontkent, zijn "respect". Wilders gaf niet aan of dit bericht met zijn besluit verband houdt.

Update 16:10 uur:
Volgens de Volkskrant heeft Hegedüs gezegd dat hij 'stapje voor stapje' een staat van enkel etnische Nederlanders wil. "Mohammedanen" en niet-blanke Nederlanders zouden, zo nodig, met dwang moeten worden uitgezet.

Het citaat komt volgens de krant uit een podcast van de extreemrechtse Erkenbrand waar Hegedüs heeft gezegd dat volgens hem de PVV zich teveel focust op de islam en te weinig op ras en in het bijzonder te weinig op het zwarte ras. een citaat volgens de krant: "In een stad als Rotterdam waar ik vandaan kom, zie je grotendeels alleen maar negers met Nederlandse jonge vrouwen. Dat is het grote gevaar".

Kandidaten Rotterdam (Foto: PVV)
Kandidaten Rotterdam (Foto: PVV)