SkiŽr Ferstl pakt eerste Duitse super-G-zege in 26 jaar

Skiër Josef Ferstl heeft tijdens de World Cup-wedstrijden in het Italiaanse Val Gardena voor een flinke verrassing gezorgd. De 28-jarige Duitser schreef er de super-G op zijn naam en dat mag gerust historisch genoemd worden: Markus Wasmeier was in 1991 in Lake Louise de laatste Duitse man die een super-G in de World Cup won. Sindsdien lukte het overigens ook alleen Stephan Keppler eenmaal - in Val Gardena in 2010 - om het podium te halen op het onderdeel.

Ferstl ging al als tweede van start en snel bleek dat zijn tijd niet te kloppen was voor de rest. Matthias Mayer uit Oostenrijk kwam erg dicht in de buurt, maar strandde op 0,10 seconden. Diens landgenoot Max Franz zorgde er niet veel later voor dat Ferstl nog eens met de billen moest knijpen, maar Franz kwam 0,02 seconden tekort om de eerste plek te pakken. De Noor Aleksander Aamodt Kilde eindigde op 0,22 seconden als vierde.

Na 38 van de 80 starters werd de wedstrijd wegens de weersomstandigheden stilgelegd. De rest van de startlijst, waaronder de Nederlander Maarten Meiners, had uiteindelijk simpelweg pech: de wedstrijd werd niet meer vervolgd en de uitslag stond.