FOK! Wat een weer: enkele winterse buien

December veranderlijk en zacht, is een winter zonder kracht.

Goeiedag!

Het was een dag met veel bewolking. Met name in het westen en zuidwesten viel er ook af en toe een bui. Daar viel plaatselijk toch nog 5 millimeter uit. Elders was het meestal grijs en droog. Ook stond er maar weinig wind. De maxima lagen tussen de 4 en 6 graden.

Vannacht is het eerst nog nevelig of mistig. Later kan het wat meer opklaren, maar komen er tegelijkertijd ook enkele winterse buien opzetten. Het kan dus lokaal even glad worden. Hetzij door opvriezing, hetzij door een kortdurende bui. De minima liggen rond of iets boven het vriespunt.

Morgen komt er weer wat meer kleur in het weer. De zon schijnt geregeld, echter de buien verdwijnen niet van het toneel. Verspreid over het hele land vallen diverse exemplaren. Hierbij is er kans op hagel, natte sneeuw en lokaal ook onweer. Dit levert morgen wel weer mooie wolkenluchten op. De temperaturen liggen tussen de 4 en 7 graden. Het warmst wordt het natuurlijk aan zee. Er staat een matige tot vrij krachtige wind uit het noordwesten.

Nederland
 

Dreigende wolken (Foto: DJMO)
 Dreigende luchten die vanaf zee binnen kwamen drijven. Daar kon zomaar een bui uit vallen. (Foto: DJMO)

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar [email protected] onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht!