Knaven: "Positieve dopingtest Froome was vertrouwelijk"

Ploegleider Servais Knaven van Team Sky is woest over het naar buiten komen van het nieuws van Chris Froome's positieve dopingtest. De Britse viervoudig tourwinnaar werd betrapt op een forse hoeveelheid van het astmamedicijn salbutamol, zo'n twee keer meer dan toegestaan. Hij heeft van wielerbond UCI tijd gekregen om de boel uit te leggen, maar in vergelijkbare zaken werden wel schorsingen uitgedeeld.

Knaven was tegenover de Belgische VRT niet zozeer boos over het feit dat er een positief plasje afgeleverd was, maar vooral over het naar buiten komen hiervan. Dat had volgens hem nooit mogen gebeuren. "Dit is confidentieel, vertrouwelijk. Verder kan ik er weinig aan toevoegen", reageerde de Nederlander.

Vanaf Mallorca laat hij verder weten zich geen grote zorgen te maken. "Het doet Chris natuurlijk wel iets, het is een rotsituatie, maar alles is te verklaren en we hebben er vertrouwen in dat het goed afloopt. Hij is zich nu vol aan het voorbereiden op de Giro en Tour van 2018, we hebben er geen twijfels over dat hij daar gewoon van de partij zal zijn."