Politie onderzoekt dood Ali Aydin

De politie onderzoekt de dood van de 44-jarige Ali Aydin uit Enschede. Hij kwam om in een steeg aan de Schietbaanweg. Zijn lichaam werd op maandagmorgen 11 december aangetroffen in een steegje tussen twee huizen. De politie vermoedt dat hij is neergeschoten. Sectie moet zijn doodsoorzaak nog uitwijzen.

Onduidelijk
Het is nog niet duidelijk hoe en op welk moment Ali Ayden exact om het leven is gekomen. Daarom is de politie op zoek naar getuigen of mensen die iets meer menen te weten over deze zaak. Ook mensen die Aydin recentelijk nog hebben gesproken of meer kunnen vertellen over zijn achtergrond of eventuele conflicten waarbij hij betrokken was, worden dringend verzocht contact op te nemen.

Twee weken geleden werd de deur van zijn woning ingetrapt en ingebroken. Hiervan heeft Aydin geen aangifte gedaan. De politie wil graag wat er bij die inbraak is weggenomen en wie verantwoordelijk was voor die inbraak.

Geen sneeuw verraadt kwekerij
Het viel buurtbewoners op dat de maandag waarop het lichaam van Aydin werd aangetroffen er geen sneeuw op het dak van zijn huis lag. In de woning werd een hennepkwekerij aangetroffen. Het is niet duidelijk of Ali Ayden zelf de eigenaar was van die kwekerij. Daarom zou de politie graag meer willen weten over wie er bij hem over de vloer kwamen.

Tas met vuurwapen gevonden
In een tuin aan de Voermanstraat (enkele straten verderop) werd een opvallende tas aangetroffen. Op de tas staat in grote letters de naam Barcelona en een groot hart. In de tas zaten een vuurwapen en inbrekersgereedschap. Het is niet duidelijk of deze tas iets met de dood van Ali Aydin te maken heeft maar de politie zoekt wel naar  meer informatie over deze opvallende tas. Zo wil ze weten waar de tas vandaan komt en wie er tot voor maandag zo'n tas in z'n bezit had en nu niet meer. 

Politie onderzoekt dood Ali Aydin (Foto: Politie.nl)
Politie onderzoekt dood Ali Aydin (Foto: Politie.nl)