Meerdere doden bij steekpartij Maastricht

In Maastricht zijn donderdagavond twee mensen doodgestoken en meerdere mensen gewond geraakt.

Eén dode werd gevonden aan de Botsaartstraat. De politie trof diverse gewonden aan op de Joseph Postmesstraat, een stuk verderop. Het is nog onduidelijk waar het tweede dodelijke slachtoffer viel en of er een verband is.

Over de toedracht van het geweld is ook nog niets bekend. De politie was niet bereikbaar voor meer informatie.

Update:
Buurtbewoners vertellen dat de twee mensen die donderdagavond werden doodgestoken in Maastricht uit Syrië komen. Het zou gaan om een man en een vrouw. Ook de vermoedelijke dader is volgens diverse mensen uit de buurt een Syriër. Hij zou een familielid zijn van de slachtoffers. Twee mensen zouden zijn opgepakt, maar de politie wilde dat niet bevestigen.

De politie heeft tot nog toe alleen gemeld dat twee doden zijn gevallen en meerdere mensen gewond zijn geraakt. Over de slachtoffers en de verdachte is verder nog niets officieel bekendgemaakt.

Een bron vertelt dat in totaal tien mensen gewond zijn geraakt. De politie heeft nog geen aantal genoemd.

Volgens meerdere inwoners ging de dader eerst met een mes in de hand naar een moskee in de buurt. Daar zou hij onlangs ook al geweld hebben gepleegd: hij zou een bezoeker in zijn been hebben gestoken. Over het incident is niets officieel naar buiten gebracht.

Aan de Botsaartstraat, niet ver van de Marokkaanse moskee, viel vermoedelijk de eerste dode. De politie heeft er een witte tent neergezet en doet onderzoek. Vervolgens zou aan de Joseph Postmesstraat een vrouw zijn neergestoken, met fatale gevolgen.

Op straat ontstond later een grimmige sfeer. Een cameraman werd belaagd.

Twee doden en gewonden door geweld Maastricht
Twee doden en gewonden door geweld Maastricht (Foto: ANP)