Seedorf staat voor nieuw avontuur in Brazilië

Clarence Seedorf gaat mogelijk weer als trainer aan de slag in Brazilië. Hij is in beeld om de nieuwe coach van Atlético Paranaense te worden.

Volgens Globo Esporte is Seedorf afgereisd naar Curitiba, in het zuiden van het land, waar Atlético Paranaense vandaan komt. Op het vliegveld zou de voormalige speler van Ajax, Real Madrid en AC Milan zijn ontvangen door mensen van de club. Zij bleven in de aankomsthal om de pers op het verkeerde been te zetten.

De huidige nummer elf van Brazilië ziet in Seedorf niet alleen de nieuwe hoofdcoach voor het eerste elftal, maar hij moet ook een rol bij de beloften gaan vervullen. Over het salaris zijn beide partijen het echter nog niet eens, al heeft Atlético er volgens de lokale media vertrouwen in dat er een akkoord komt.

Clarence Seedorf sloot in januari 2014 zijn profcarrière af bij Botafogo, om vervolgens trainer van AC Milan te worden. Amper vijf maanden later werd hij al ontslagen. De 41-jarige oud-prof was vorig seizoen een paar maanden werkzaam in China, maar ook dat werd geen succes.