Goudvis onder politiebegeleiding afgevoerd, ja echt waar...

Moest vanwege gezeik van kindertreiteraars en beroepsklagers eerder al een goudvis uit een kleuterklas verdwijnen gaat het nu nog een stap verder. De politie - doorgaans erg druk met het in vrijheid stellen van jihadisten die restaurants slopen - heeft namelijk een goudvis weten te redden van zijn baasje.

Het gebeurde bij visrestaurant Visgilde Kötter in Oldenzaal. Daar kwam afgelopen dinsdag de politie - vanwege het gelukzalige feit dat álle criminaliteit verder was opgelost, met twee man sterk - binnenvallen om een goudvis in beslag te nemen. De reden was dat het dier volgens hen in een te kleine vissenkom leefde.

De agenten hadden een melding gekregen - naar wij vermoeden van een azijnzure klant die eerder een visje had verorberd - over 'de vis'. De eigenaren schrokken hiervan en dachten in eerste instantie dat er iets mis was met hun gebakken vis, haring, zalm of paling, maar het bleek écht te gaan om de goudvis en diens huisvesting.

De diender - die kennelijk écht helemaal niets nuttigers kon bedenken om zijn met belastinggeld betaalde werktijd mee te vullen - gaf de eigenaren de keuze: Een grotere kom, óf de vis werd in beslag genomen. Dat laatste gebeurde en de vis is door de politie afgevoerd. Hoe groot de kom is waar de vis nu in leeft is onduidelijk.

De chef van het politieteam Noordoost-Twente, Emil Baveld, laat in een verklaring weten dat de politie serieus met dit soort meldingen om moet gaan. De rest van de wereld kan hier alleen maar op deze wijze op reageren:

Facepalm