Manchester City zet indrukwekkende reeks voort

Manchester City heeft opnieuw drie punten gepakt in de strijd om de titel. Swansea City werd met 0-4 opgerold.

De ploeg van Pep Guardiola deelde Manchester United een flinke tik uit door op Old Trafford te winnen en de nummer twee van de Premier League op een grotere achterstand te zetten. Ook op bezoek bij Swansea City maakten The Citizens geen fout.

Na 27 minuten spelen kwam Manchester City op 0-1. Opnieuw was het David Silva, die ook tegen Manchester United trefzeker was, die het net wist te vinden. Op aangeven van Bernardo Silva zorgde hij voor de 0-1.

Nog voor rust werd de score verdubbeld door Kevin De Bruyne. Uit een vrije trap schoot de Belgisch international raak en daarmee had Manchester City een comfortabele voorsprong te pakken.

Die voorsprong werd in de tweede helft verder uitgebreid. David Silva tekende vlak na rust voor zijn tweede van de avond en zorgde daarmee voor de 0-3. Lang leek dit ook de einduitslag te worden, maar vlak voor tijd zorgde Sergio Agüero voor het slotakkoord: 0-4. Hierdoor won Manchester City zestien van de eerste zeventien wedstrijden.