Bertrams akkoord met schorsing van zes wedstrijden

Nigel Bertrams is akkoord gegaan het schikkingsvoorstel van zes wedstrijden schorsing, zo meldt de KNVB woensdagmiddag via de officiële kanalen.

De doelman van NAC Breda werd dinsdagavond in de wedstrijd tegen FC Twente (1-2) in de blessuretijd weggestuurd met een rode kaart na een harde charge op Luciano Slagveer. Bertrams heeft zich volgens de aanklager schuldig gemaakt aan gewelddadig handelen ten opzichte van een tegenstander.

De 24-jarige goalie was sinds drie wedstrijden basisspeler bij NAC, maar voorlopig moet hij de wedstrijden vanaf de tribune aanschouwen. In het duel met Twente werd Stijn Vreven na afloop van de verloren wedstrijd (1-2) nog officieel weggestuurd door scheidsrechter Siemen Mulder omdat hij verhaal ging halen bij de arbitrage.

Volgens de aanklager maakte de trainer van NAC zich schuldig aan het meerdere malen op agressieve wijze in woord en gebaar te kennen geven het niet een te zijn met een beslissing van de arbitrage'. Na aanleiding daarvan stuurde de aanklager betaald voetbal een schikkingsvoorstel van drie wedstrijden schorsing, waarvan één duel voorwaardelijk, maar daar ging Vreven niet meer akkoord. De zaak wordt donderdag voorgelegd aan de tuchtcommissie.