FOK! Wat een weer: een paar buien

December veranderlijk en zacht, is een winter zonder kracht.

Goeiedag!

Het is altijd wel een triest gezicht om te zien hoe sneeuw zo snel weg kan smelten. Maar wat wil je bij maxima die tussen de 3 en 7 graden lagen vanmiddag. Dan gaat het hard. Verder was het weerbeeld niet om over naar huis te schrijven. Het was bewolkt en er viel regelmatig wat regen. Vanavond gaat het even wat harder regenen op passage van een storing. Daarna klaart het weer wat op, maar in de loop van de nacht trekt er dan weer een buienstoring over. Dat kunnen best pittige buien zijn met kans op onweer en hagel. Mogelijk ook wat natte sneeuw. Mocht het even opklaren dan is er kans op lokale gladheid omdat het kwik dan dicht bij nul komt. In de bewolking en langs de kust blijft het een graad of 3.

Morgen is het opnieuw overwegend bewolkt, al zullen er ook wel enkele spaarzame opklaringen aanwezig zijn. Hier en daar valt een enkele bui.  Het kwik komt uit op 6 graden en er staat een krachtige westelijke wind. Zeker aan zee waait het misschien nog wel iets harder, kracht 7.

Fijne avond!

Nederland
 

Sneeuw in Alkmaar (Foto: DJMO)
 Deze foto is van de sneeuw die maandag ook in Alkmaar viel. (foto: DJMO)

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar [email protected] onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht!