Kuwas mikt op Ajax, Feyenoord of PSV

Brandley Kuwas, één van de smaakmakers bij Heracles Almelo, hoopt dat één van de traditionele topclubs zijn volgende stap in zijn carrière wordt.

"Toen ik bij Excelsior speelde, hoopte ik op een vervolgstap. Dat was Heracles. Na Heracles komt voor mij de vaderlandse top-drie", vertelt Kuwas aan Voetbal International. De aanvaller hoeft dus nog niet per se naar het buitenland. "De volgende stap is Ajax, Feyenoord of PSV."

Kuwas speelde een jaar bij Excelsior, waarna hij in 2016 in Almelo kwam voetballen. "Als Nederlandse jongen wil ik in de Nederlandse top spelen. Ik zeg niet dat het moet, maar dat zou wel ideaal zijn." De 25-jarige speler benadrukt dat hij geen haast heeft. "Op dit moment is er niks concreet. Mijn situatie is in een half jaar tijd niet veranderd. Ik hoef niet weg."

Kuwas is geboren in Nederland, maar zijn roots liggen op Curaçao. Eerder dit jaar maakte hij zijn debuut voor de nationale ploeg, al had hij ook wel eens een gesprek met toenmalig Oranje-bondscoach Danny Blind. "Ik ga geen drie jaar meer wachten, dat mag je wel opschrijven. Als ik in de tussentijd word opgeroepen voor oefenwedstrijden voor Curaçao, dan ben ik daar gewoon bij. De definitieve keuze kan ik altijd later nog maken."