Labyad: "Ik wil naar een topclub"

Zakaria Labyad zet zijn zinnen op een transfer naar een Nederlandse topclub en wil daarna graag weer in het buitenland aan de slag.

De aanvallende middenvelder stond tussen 2012 tot 2016 onder contract bij Sporting Portugal en speelde in die periode ook voor Vitesse en Fulham. Sinds begin dit jaar speelt de Marokkaan voor FC Utrecht. 

"Ik wil absoluut nog een keer naar het buitenland. Dat wil ik zeker. Een mooie club in een mooie competitie. Maar ik wil eerst nog wel een stap maken in Nederland, naar een topclub", vertelt Labyad bij Bij Andy in de auto van NUsport. 

"Ik kan niet veel verklappen… Maar er gaat misschien wel wat gebeuren", vervolgt de vijfvoudig Marokkaans international. "In de winterstop? Dat ligt er aan. FC Utrecht heeft me de kans gegeven. Ik wil nu een volgende stap maken, zonder gevechten. Toen ik bij Utrecht kwam, heb ik duidelijk aangegeven dat ik het als een tussenstation zie, naar de top van Nederland. Dat weet de trainer ook van mij. Misschien wel PSV... Waarom niet? Ik ben daar opgegroeid."