Sirotkin op poleposition bij Williams

Niet Robert Kubica maar Sergey Sirotkin lijkt de belangrijkste kandidaat te zijn om in 2018 een Formule 1-bolide van Williams te besturen, zo meldt Autosport. De Rus moet de teamgenoot worden van Lance Stroll die een doorlopende verbintenis heeft.

Bij Williams reed Felipe Massa dit seizoen, maar de Braziliaan kondigde eerder dit jaar zijn definitieve afscheid aan. Daarom moest de renstal uit Grove op zoek naar een vervanger en kwam uit bij Paul di Resta, Kubica en Sirotkin. Van hen reed Di Resta dit jaar een F1-race en werd Kubica meermalen aan de tand gevoeld. De laatste keer was tijdens de bandentest in Abu Dhabi waar ook Sirotkin mocht rijden.

Kubica maakte indruk door de feedback die de Pool gaf en de relatie die hij met het team opbouwde. Het zou een sensationele terugkeer zijn geweest na het rallyongeval dat hij had. Sirotkin blijkt echter sneller te zijn en dat is waar Williams voor wil gaan.

De onderhandelingen met Sirotkin zouden in vergevorderd stadium bevinden. De Rus zou via SMP Racing ongeveer zeventien miljoen euro mee gaan brengen. Mochten de onderhandelingen klappen dan lijkt landgenoot Daniil Kvyat in beeld te komen. Zowel Di Resta als Kubica lijken volgens Autosport geen kans te maken.