FOK! Wat een weer: code rood!

December vol met mist, goud in de kist.

Sorry voor de vertraging, Stephan is buiten spelen en qltel had geen tijd.  

Het is bewolkt en in een groot deel van het land sneeuwt het. In een strook van Zeeland via het westen en midden naar Drenthe valt 10-15 cm, elders 5-10 cm. In de kustgebieden kan de sneeuw door de wind opwaaien. In het zuidoosten valt eerst af en toe regen, later in de avond gaat het daar weer sneeuwen en valt nog circa 2 cm. Op het grensgebied tussen de regen en sneeuw kan ook ijsregen of ijzel voorkomen. Later in de avond verplaatst het sneeuwgebied zich oostwaarts en wordt het in het westen droog. De temperatuur ligt op de meeste plaatsen rond het vriespunt. In het midden en zuiden van Limburg is het tijdelijk 7 graden. De wind is noordoost matig, tot vrij krachtig en aan de kust krachtig tot hard.

Vannacht wordt het van het westen uit droog. Het klaart wat op en in de kustprovincies komt een enkele winterse bui voor. Plaatselijk is het glad door sneeuwresten en/of bevriezing. Aan zee loopt de temperatuur op naar 5°C, in het binnenland ligt de minimumtemperatuur rond het vriespunt. De noordwestenwind is matig, aan de kust (vrij) krachtig.

Morgenochtend is het half tot zwaar bewolkt met enkele regenbuien, mogelijk met natte sneeuw. In de loop van de middag klaart het op en wordt het op de meeste plaatsen droog. Maxima komen uit rond 3°C en er staat een zwakke tot matige westelijke wind. (Bron: KNMI)

Nederland
 

Bondage keek over een besneeuwd rangeerterrein in Groningen uit  (Foto: Bondage)
Bondage keek over een besneeuwd rangeerterrein in Groningen uit (Foto: Bondage)

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar [email protected] onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht!