FOK! Wat een weer: meer sneeuw!

December vol met mist, goud in de kist.

Hallo!

Beetje later dan normaal, aangezien Stephan, onze vaste weerman, vast zat in de sneeuw! Dat was dan ook het weerbeeld van vandaag, sneeuw! Veel sneeuw. Met later op de dag forse wind. In het noorden kan het op dit moment trouwens nog steeds sneeuwen en in het oosten zou het kunnen regenen. Die regen trekt naar het oosten weg en vanuit het westen wordt het dan droog. De komende nacht gaat de wind matigen en blijft het droog. Wel kan tegen de ochtend mist ontstaan. De temperatuur loopt vannacht terug naar 4 graden aan de kust tot lokaal -5.

Morgen overdag neemt vanuit het zuiden de bewolking toe en gaat het in de loop van de ochtend regenen. Die regen gaat geleidelijk over in sneeuw waardoor in het midden en zuiden van het land weer een sneeuwdek ontstaat. In de loop van de middag zou die sneeuw dan weer over moeten gaan in regen. De temperatuur klimt tot 2 graden, maar daar waar het sneeuwt komt het niet boven de 0. Alleen het zuidoosten zou nog zo'n 4 graden kunnen aantikken.

De komende dagen blijft het wisselvallig met ook dinsdag kans op sneeuw. De dagen daarna wordt het iets minder koud en zal het eerder regenen dan sneeuwen.

Nederland
 

Sneeuw in Borne (Foto: Drizzt_doUrden)

Ook sneeuwbuien in Borne. Drizzt_DoUrden maakte gisteravond dit winterse plaatje. (Foto: Drizzt_DoUrden)

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar [email protected] onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht!