Borussia Dortmund stuurt Bosz de laan uit

Peter Bosz is niet langer trainer van Borussia Dortmund. De Duitse club heeft de Nederlander zaterdagavond ontslagen, meldt de club zondag.

De Nederlander was sinds deze zomer werkzaam bij Dortmund, nadat hij Ajax verliet en Thomas Tuchel opvolgde. Bosz begon het Bundesliga-seizoen zeer voortvarend, waarin hij zeven wedstrijden op rij ongeslagen bleef en er daarvan zes won. Sindsdien kwam de klad erin.

Sinds 30 september werd er geen enkele competitiewedstrijden meer gewonnen. Vijf wedstrijden gingen verloren, waarvan de laatste zateragmiddag tegen Werder Bremen (1-2) en drie wedstrijden eindigden in een gelijkspel. In de Champions League eindigde het in een groep met Apoel Nicosia, Real Madrid en Tottenham Hotspur als derde, waarbij alleen tegen Apoel twee keer een punt gepakt werd.

De laatste zege van de ploeg dateerde van 24 oktober toen in de DFB Pokale met 0-5 gewonnen werd van derdeklasser 1. FC Magdeburg. Bosz was slechts 187 dagen de trainer bij de huidige nummer zeven in de Bundesliga. Peter Stöger is de opvolger van Bosz.