Bosz opnieuw onderuit met Dortmund

De donkere wolken stapelen zich op voor Borussia Dortmund. De ploeg wist ook zaterdag niet te winnen. Werder Bremen was te sterk: 1-2.

Borussia Dortmund is onder leiding van Peter Bosz bezig aan een dramatische reeks een zaterdag is daar geen verandering in gekomen. In eigen huis wist het niet te winnen van Werder Bremen.

De laagvlieger uit de Bundesliga kwam na iets minder dan een halfuur spelen op voorsprong door een treffer van Maximilian Eggestein. De aanvaller kwam vanaf de rechterkant naar binnen en haalde vervolgens fraai uit met zijn linkerbeen.

Hierdoor moest Borussia Dortmund in de achtervolging. Maar de thuisploeg slaagde er amper in om kansen te creëren. De ploeg van Bosz speelde matig en kreeg de eerste helft geen uitgespeelde mogelijkheden.

Dortmund werd door het thuispubliek getrakteerd op een fluitconcert en het was duidelijk dat er de tweede helft iets moest gebeuren. Bosz liet Raphaël Guerreiro en Andriy Yarmolenko achter in de kleedkamer en stuurde Nuri Şahin en Andre Schürrle het veld in.

Veel beter ging het echter niet. Toch kwam Borussia Dortmund op gelijke hoogte. Pierre-Emerick Aubameyang zorgde na iets minder dan een uur spelen voor de gelijkmaker. Daarmee kreeg de ploeg hoop en Dortmund ging op zoek naar de voorsprong.

Maar het was Werder Bremen dat opnieuw op voorsprong kwam. Theodor Gebre Selassie kopte raak en zorgde daarmee voor de 1-2. Via Shinji Kagawa had Dortmund niet veel later op gelijke hoogte moeten komen, maar de middenvelder liet een grote mogelijkheid onbenut door de bal op de doellijn tegen Aubameyang aan te schieten.

Bayern München kroonde zich zonder de geblesseerde Arjen Robben tot 'herbstmeister' na een 1-0 zege in de uitwedstrijd bij het Eintracht Frankfurt van Jetro Willems.

Arturo Vidal zorgde in de twintigste minuut met het hoofd voor de winnende treffer. Door het 2-2 gelijkspel van RB Leipzig heeft de Rekordmeister nu een voorsprong van acht punten op de nummer twee