Timmer zet punt achter wielrencarriŤre

Albert Timmer had nog een contract voor 2018, maar toch zet de wielrenner toch een punt achter zijn professionele carrière. De renner van Sunweb gaat de komende tijd nadenken over een nieuwe carrière binnen of buiten het wielrennen, zo meldt zijn Sunweb op de website.

Timmer maakt al sinds 2007 deel uit van Team Sunweb, dat toen nog als Skil-Shimano door het leven ging. De 32 jarige Nederlander zou in totaal zeven keer aan de start komen van de Tour de France. Ook kwam hij drie keer aan de start van de Ronde van Italië en één keer aan de Ronde van Spanje.

"Ik heb het gevoel dat ik er het maximale heb uitgehaald en ik ben heel trots op wat we samen hebben bereikt. Ik ben dankbaar dat ik onderdeel heb mogen zijn van zoveel successen die ik niet voor mogelijk had gehouden,"
 laat Timmer weten op de website van de ploeg.

In 2015 werd de Nederlander geopereerd aan hartritmestoornissen. "Sindsdien heb ik geworsteld om met vol vertrouwen op de fiets te stappen en nu voel ik dat het een goed moment is om me volledig op vrienden, familie en mijn dochtertje te richten, met wie ik te weinig tijd heb doorgebracht."

Timmer zet punt achter wielrencarrière (Pro Shots / George Deswijzen)
Timmer zet punt achter wielrencarrière (Pro Shots / George Deswijzen)