Feyenoord verwacht 'enorme douw van UEFA' voor vuurwerk

Feyenoord kan een geldboete van de UEFA tegemoetzien, omdat fans vuurwerk afstaken in de slotfase van het duel met Napoli.

De Rotterdammers versloegen Napoli woensdag met 2-1 dankzij de winnende goal van Jeremiah St. Juste in blessuretijd. Volgens trainer Giovanni van Bronckhorst gaf het vuurwerk zijn spelers mogelijk wat extra steun. "Natuurlijk is het niet goed, maar je kijkt er toch naar als coach. Het heeft er misschien een klein beetje voor gezorgd dat we die goal maken, waardoor we toch meer geld binnenkrijgen. Onderaan de streep is het denk ik wel positief", zei hij volgens Voetbal International.

Volgens Raymond Salomon, de perschef van Feyenoord, kunnen de gevolgen echter groter zijn dan alleen een boete van 20.000 euro. "Pas op, we krijgen een enorme douw van de UEFA. En het gaat niet alleen om boetes. Er komt een dag dat we daar geen supporters meer hebben zitten", vertelde Salomon aan RTV Rijnmond. "En er zijn ook heel veel wedstrijden die wij helaas niet gewonnen hebben, ondanks fakkels."