Amrabat: "Ben al vanaf het begin een fan van hem"

Tyrell Malacia maakte woensdagavond zijn debuut bij Feyenoord in de Champions League-wedstrijd tegen Napoli (2-1). De linksback maakte grote indruk.

Door de afwezigheid van Ridgeciano Haps en Miquel Nelom, die beide kampten met blessures, was er een basisplek voor de jongeling. Malacia hield goed stand tegen José Callejón en toonde ook aanvallend zijn kunsten.

"Ik kan eerlijk zeggen dat ik vanaf het begin dat ik hem aan het werk zag al een fan van hem ben", vertelt ploeggenoot Sofyan Amrabat in gesprek met De Telegraaf. "Hij is een fel mannetje. Klein, maar heel sterk, agressief en goed aan de bal. Achttien jaar oud en het dan tegen Napoli zo geweldig doen, dat is toch mooi?"

Ook Nicolai Jörgensen genoot van de tiener. "Hij kwam er ineens in te staan met 18 jaar oud, speelde met alles wat hij had en het was geweldig om hem te zien slagen. Of ik verrast was? Not at all. Soms geeft hij nog wel eens een bal te hard, want hij heeft veel kracht in dat lichaam. Hij is een heel groot talent en ik weet dat hij ver komt als hij hard werkt. Hij was denk ik wel een beetje nerveus, maar ging er zo goed mee om. Ik ben blij voor hem."