Servers Ace Combat Infinity gaan eind maart uit de lucht

Bandai Namco laat weten dat de servers van Ace Combat Infinity op 31 maart 2018 uitgezet gaan worden. Dat is na bijna vier jaar aan vlieguren.

Kazutoki Kono, Brand Director van de serie, meldt in zijn dankwoord: "Ik kan geen woorden vinden om mijn dankbaarheid uit te drukken voor al jullie steun door de jaren heen. Ace Combat Infinity is al ongeveer 3 jaar en 8 maanden in gebruik. Als je de bèta-test meerekent is dat al vier jaar geleden. Met Ace Combat Infinity wilde ik een 'community' creëren voor spelers en fans van vliegtuigspellen. Het was een grote uitdaging voor ons en het verliep niet altijd even soepel. Dankzij jullie voortdurende steun hebben we echter waardevolle ervaring kunnen opdoen en zijn we van mening dat dit het juiste moment is om de service te beëindigen. Nogmaals, ik zou van deze gelegenheid gebruik willen maken om mijn enorme dankbaarheid aan alle fans en spelers uit te drukken. Daarnaast wil ik alle projectleden bedanken voor al hun inspanningen bij het maken van dit spel. Het is 10 jaar geleden dat de laatste genummerde titel werd gekozen, maar de Ace Combat-franchise zal terugkeren in de vorm van Ace Combat 7: Skies Unknown. Hardware platforms kunnen veranderen, maar Project Aces zal Ace Combat-ervaringen blijven creëren voor jullie, de fans. Blijf vliegen en ik zie je in de lucht!"

Vanaf 9 januari kun je geen ingame items meer kopen, maar alle items die je al gekocht hebt blijven tot het eind beschikbaar.

Voor verdere vlieguren moeten we wachten op Ace Combat 7: Skies Unknown dat volgend jaar uitkomt op PlayStation 4, Xbox One en pc.