O'Sullivan ontsnapt tegen Thaise speler op UK Championship

Snookeraar Ronnie O'Sullivan heeft de kwartfinales bereikt van de UK Championship. De net 42-jarige Engelsman had een beslissend frame nodig om de partij naar zich toe te trekken. De pas 22 –jarige Akani Songsermsawad uit Thailand dwong O’Sullivan tot een uiterste krachtsinspanning.

Sunny Akani, zoals hij ook wel wordt genoemd, nam brutaal een 2-0 voorsprong in de race naar zes gewonnen frames. The Rocket wist met breaks van 121 en 98 gelijk te komen, maar even later stond de Thai weer met 4-2 voor. O’Sullivan hing de bordjes weerom gelijk. In het negende frame potte de Thai een 128 break weg, de hoogste tot nu toe in zijn professionele loopbaan, waarmee hij op één frame van de zege kwam.

In frame tien kreeg Akani de kans om het af te maken. Bij het potten van de ultieme groene bal zag hij de blauwe bal echter ook in de pocket verdwijnen. O’Sullivan kon alsnog het frame winnen en een beslissend frame uit de wacht slepen. Daarin nam de zesvoudige wereldkampioen een 60-0-voorsprong en gaf die niet meer uit handen. In de kwartfinales treft The Rocket zijn landgenoot Martin Gould.

Uitslagen achtste finales UK Championship

Li Hang 5 v 6 Ryan Day
Mark Joyce 6 v 4 Lyu Haotian
Shaun Murphy 6 v 1 Ricky Walden
Mark King 6 v 5 John Higgins
Graeme Dott 2 v 6 Stephen Maguire
Joe Perry 6 v 4 Mark Allen
Ronnie O'Sullivan 6 v 5 Akani Songsermsawad
Martin Gould 6 v 4 Xiao Guodong

Kwartfinales - vrijdag 8 december

Ryan Day v Mark Joyce
Shaun Murphy v Mark King
Stephen Maguire v Joe Perry
Ronnie O'Sullivan v Martin Gould