Demo van Lost Sphear beschikbaar op PS4, Switch en pc

Square Enix maakt vandaag bekend dat er een demo van Lost Sphear beschikbaar. Dit is de tweede titel van Tokyo RPG Factory, eerder kwamen zij met I am Setsuna. De gratis demo is nu beschikbaar in de Nintendo eShop van de Nintendo Switch, de PlayStation Store van het PlayStation 4 en op Steam voor pc.

In the demo gaan spelers met Kanata en zijn vrienden op avontuur, waarbij ze een eerste indruk krijgen van enkele nieuwe functies in Lost Sphear, inclusief:

  • Het Artefacts-system waarmee spelers herstelde herinneringen kunnen gebruiken om hun gebruikersinterface aan te passen, bonussen te ontvangen en in het verhaal te vorderen
  • Vulcosuit-pantsermechs die spelers nieuwe mogelijkheden bieden zich te verplaatsen en de wereld te verkennen
  • Krachtige en speciale Paradigm Drive-aanvallen die uniek zijn voor elk personage

Lost Sphear bouwt voort op I am Setsuna. De nostalgie van klassieke Japanse RPG's wordt gemengd met de huidige technologie. De game biedt een verbeterd gameplaysysteem en een aangepast ATB-systeem (Active Time Battle) voor meer vrijheid tijdens gevechten, naadloos verbonden omgevingen en gevarieerde locaties om te verkennen. Het avontuur begint in een afgelegen stadje waar het jongetje Kanata ontwaakt uit een onthutsende droom, waarna hij ontdekt dat zijn woonplaats is verdwenen. Om te voorkomen dat de wereld voorgoed verloren gaat, moeten Kanata en zijn vrienden de wereld weer opbouwen met de kracht van hun geheugen, door gedachten in materie te manifesteren.

Lost Sphear is vanaf 23 januari 2018 verkrijgbaar in de PlayStation Store, Nintendo eShop van de Nintendo Switch en Steam. Wie de game pre-ordert in de PlayStation Store ontvangt het dynamische 'Memoirs of the Moon'-thema en twee muziektracks. Wie de game pre-ordert op Steam ontvangt een custom bureaubladachtergrond en twee muziektracks. Voor PlayStation 4 en Nintendo Switch komt de game ook fysiek beschikbaar in de Square Enix Online Store en bij een select aantal retailers. Bestel je via de Square Enix Store dan krijg je bij de lancering twee muziektracks.