Ryan Reynolds gecast als Detective Pikachu in nieuwe film

Begin 2016 werd de wereld verbeterd met de komst van Meitantei Pikachu: Shin Konbi Tanjo voor Nintendo 3DS. Ondanks dat de game in het Westen bekend is als Great Detective Pikachu, besloten de Japanners niet om de rest van de wereld te verrijken met deze game, dus werd het detective-avontuur alleen in Japan uitgegeven. Binnenkort kunnen wij Europeanen alsnog genieten van dit epische verhaal, want de game wordt verfilmd met Deadpool-acteur Ryan Reynolds in de hoofdrol.

Geen zorgen, ze gaan Reynolds niet in een pak stoppen, maar Pikachu zal worden geanimeerd met de hulp van CGI-technologie. Reynolds zal hiervoor wel de motion-capture verzorgen, en zijn stem zal te horen zijn op het onontkoombare moment waarop Pikachu alle feiten op een rijtje ziet en de grootste misdaden zal oplossen. Ook acteur Justice Smith en Big Little Lies-actrice Kathryn Newton zullen te zien zijn in de film, wel slechts in hun menselijke vorm.

De opnames voor de film starten over enkele weken in Londen. De film wordt geregisseerd door Rob Letterman, die eerder heeft gewerkt aan animatiefilms Monsters vs. Aliens en Goosebumps. Het is nog onbekend wanneer we Detective Pikachu in de bioscopen kunnen verwachten.