Shakhtar verrast tegen Manchester City

Manchester City is voor het eerst sinds 23 april tegen een nederlaag aangelopen. Gisteravond trad de formatie van Pep Guardiola in het laatste groepsduel in Groep F van de Champions League met een verzwakte formatie aan tegen Shakhtar Donetsk en liep tegen een 2-1 nederlaag aan. De Oekraïners zijn samen met de Engelsen door naar de achtste finales.

Bij City kreeg onder meer talent Phil Foden een kans om zich te bewijzen. Hij en zijn ploeggenoten konden niet voorkomen dat in Charkiv na bijna een half uur spelen Bernard namens de thuisploeg goed naar binnen kwam en de bal langs doelman Ederson krulde. Na een steekpass van Marlos reageerde Ederson opnieuw niet goed en kon Ismaily de 2-0 aantekenen.

Na de pauze probeerde City terug te keren in de wedstrijd. Zo raakte Gabriel Jesus de paal en scoorde Sergio Agüero de 2-1 uit een strafschop. Deze goal viel evenwel pas in de blessuretijd, waardoor de nederlaag een feit was.

In het andere duel won Feyenoord met 2-1 van Napoli. Laatstgenoemde ploeg is aangewezen op de Europa League, terwijl Feyenoord uitgeschakeld is.