Dortmund verliest maar gaat Europa League in

Borussia Dortmund is woensdagavond al derde geëindigd in Groep H van de Champions League. Een 3-2 nederlaag tegen Real Madrid brak de ploeg niet op. Dit kwam omdat groepswinnaar Tottenham Hotspur met 3-0 zegevierde tegen Apoel Nicosia.

Real Madrid - Borussia Dortmund 3-2

De ploeg van de onder druk staande Peter Bosz keek al na acht minuten tegen een 1-0 achterstand aan. Borja Mayoral scoorde de treffer op aangeven van Cristiano Ronaldo. De Portugees nam vier minuten later de 2-0 voor zijn rekening. Ronaldo werd daarmee de eerste speler ooit die in de Champions League in alle groepsduels wist te scoren.

Nog voor rust kwam Dortmund terug in de wedstrijd. Uit een voorzet van Marcel Schmelzer kopte Pierre-Emerick Aubameyang al vallend de 2-1 binnen. Vier minuten na rust kwamen de Duitsers op gelijke hoogte. In eerste instantie stuitte Aubameyang nog op Keylor Navas en in de rebound lopte de spits de bal over de doelman heen: 2-2.

Dortmund leek een punt over te houden aan de wedstrijd in Madrid, maar Lucas Vázquez bracht daar negen minuten voor tijd verandering in. Met een schot dat amper snelheid had wist hij Roman Bürki voor de derde keer te passeren en hielp hij Real aan de zege.

Doordat Apoel Nicosia er ook niet in slaagde om een punt om meer te pakken eindigde Dortmund als derde en plaatste zich daardoor voor de Europa League.

Tottenham Hotspur - Apoel Nicosia 3-0

Tottenham was op voorhand al verzekerd van groepswinst in Groep H en daardoor kregen enkele wisselspelers een kans bij de Engelsen. Zo stond onder ander Fernando Llorente aan de aftrap en de Spaanse spits tekende na twintig minuten voor de 1-0. Nog voor rust stond het ook 2-0 op Wembley nadat Heung-Min Son scoorde.

In de tweede helft van de wedstrijd werd nog één keer gescoord. Georges N'Koudou zette de 3-0 eindstand op het scorebord, waarmee Tottenham de groepsfase ongeslagen afsloot met zestien punten uit zes wedstrijden.