Feyenoord sluit Champions League af met eerste zege

Feyenoord heeft het Europese avontuur afgesloten met een overwinning tegen Napoli. In de blessuretijd maakte Jeremiah St. Juste de 2-1.

Bij Feyenoord was er een basisplek voor jongeling Tyrell Malacia, die de geblesseerde Miquel Nelom verving op de linksbackpositie. Al na twee minuten namen de gasten de voorsprong. Van dichtbij knalde Piotr Zielinski de 0-1 tegen de touwen. Napoli kreeg vervolgens mogelijkheden op een tweede treffer, maar door ondermeer goed verdediger van Renato Tapia bleef het bij de ene treffer.

Naarmate de eerste helft kwam Feyenoord beter in de wedstrijd, maar kansen bleven aanvankelijk uit. In de 33ste minuut kwamen de Rotterdammers toch op gelijke hoogte. Uit een goede voorzet van Steven Berghuis kopte Nicolai Jörgensen de gelijkmaker binnen.

In de tweede helft bleven grote kansen voor beide ploegen uit en hield Feyenoord betrekkelijk eenvoudig stand. De ploeg eindigde de wedstrijd nog met tien man nadat Tonny Vilhena in de slotfase met twee keer geel werd weggestuurd. De wedstrijd leek vervolgens in 1-1 te eindigen, maar in de blessuretijd kopte St. Juste uit een corner de 2-1 binnen.

Feyenoord

2 - 1

Napoli

 33' Jörgensen
 90+1' St.Juste
   2' Zielinski
 
 Gele kaart: St.Juste, (Feyenoord), Mertens, (Napoli)
 Rode kaart: Vilhena (83/2xg) (Feyenoord),
 
Stadion: De Kuip, Rotterdam
Toeschouwers: 36.500
Arbiter: Oliver (Eng)
 
Opstelling:   Opstelling:
Vermeer
Nieuwkoop (St.Juste/ 76)
v.Beek
Tapia
Malacia
Amrabat
Toornstra
Vilhena
Berghuis (Larsson/ 72)
Jörgensen
Boëtius
  Reina
Maggio (Rui/64)
Albiol
Koulibaly
Hysaj
Allan (Rog/60)
Diawara
Hamsík
Callejón (Ounas/74)
Mertens
Zielinski

Feyenoord sluit Champions League af met eerste zege (Pro Shots / Kay Int Veen)
Feyenoord sluit Champions League af met eerste zege (Pro Shots / Kay Int Veen)