Bendelid wil testikels vergulden en overlijdt

Als je ooit op het lumineuze idee komt om je ballen van een laagje goud te voorzien, vraag iemand dan om je even terug de realiteit in te slaan. Bendelid Nazario Gonchucha had zo iemand ook wel kunnen gebruiken, want hij ging wel door met zijn plan en dat kwam hem duur te staan: de knuppel overleed.

Gonchucha was lid van de beruchte sukkelverenging Mara Salvatrucha, ook wel bekend als MS-13 en vol vet stoere jongens. Zo'n vet stoere jongen wilde Nazario ook worden en daarvoor had hij een apparaatje weten te bemachtigen waarmee men sieraden van goud kan voorzien. Met zijn ietwat matige denkvermogen kwam hij tot de conclusie dat hij hier ook wel mee kon tatoeëren, een soort van. En waar beter om dat uit te proberen dan op je ballen? 

Zo gezegd, zo gedaan, en toen was hij dood. "Iemand's edele delen vergulden kan niet en zorgt voor acuut levensgevaar", zo zegt arts Ian Joseffson van het Los Angeles Community Hospital, waar de man met de gouden lul ballen zijn laatste ongelukkige adem uitblies. Opvallend genoeg zegt Joseffson daarbij ook dat het dit jaar al de derde keer is dat iemand met zo'n prachtig stukje dodelijke versiering naar binnen kwam in zijn ziekenhuis. Een trend, zo noemt hij het zelfs, wat hij te gek voor woorden vindt.

Mocht het dus nog niet duidelijk zijn: laat je ballen lekker voor wat ze zijn. 

Update
Een oplettende lezer wijst ons erop dat het hier naar alle waarschijnlijkheid om een klassiek broodjeaapverhaal gaat. Altijd scherp blijven, zo blijkt maar weer.