Cricketers AustraliŽ op rozen na tweede Ashes-wedstrijd

De Australische cricketers hebben ook de tweede testmatch in de strijd om The Ashes gewonnen. In Adelaide werden de Engelsen opnieuw op een fikse nederlaag getrakteerd. Australië leidt nu met 2-0 in de serie van vijf testmatches.

Mede door een knappe century van Shaun Marsh (126 not out) had Australië in de eerste innings in Adelaide een enorme voorsprong genomen. Op dag vier sloeg Engeland echter terug door de opponent goedkoop uit te gooien in de tweede innings.

De slotdag beloofde veel spanning. Engeland had een hele dag om 178 runs te maken, met nog zes wickets over. De stunt kwam er niet, daar staken de Australische fastbowlers Josh Hazlewood en Mitchell Starc een stokje voor. Al vroeg waren de Engelsen twee wickets kwijt, waaronder dat van hun beste batsman en captain Joe Root. Hij was goed voor 67 runs. Die klap kwamen de bezoekers niet meer te boven. Het was snel gedaan en uiteindelijk kwam Engeland 120 runs tekort voor de overwinning.

De Engelsen hebben ruim een week de tijd om te herstellen van deze klap. Van 14 tot en met 18 december staat in Perth de derde testwedstrijd op het programma.