Kansen voor jong talent bij kickboksgala Glory: Redemption

Kickbokspromotor Glory geeft aankomend weekend twee jonge getalenteerde vechters de kans van hun leven.  De twintig jaar oude Bailey 'BadBoy' Sugden (10-1, 2 KO, uitkomend voor het Verenigd Koninkrijk) en de negentienjarige Chenglong Zhang (45-5, 11 KO, uitkomend voor China) zijn toegevoegd aan kickboksgala 'Glory:Redemption'.


Promo Glory:Redemption (Bron: Youtube)

Het tweetal was eerder ingedeeld als openingswedstrijd bij Glory 49 SuperFight Series, welke zaterdag 9 december voorafgaand aan Glory:Redemption wordt gehouden. Door het plotselinge en onverwachte pensioen van zwaargewicht Xavier Vigney ontstond er een mogelijkheid op de fight card van Glory:Redemption.

De jonge kickbokstalenten mogen zich zaterdag bewijzen naast andere toppers uit de kickbockswereld, zoals de zwaargewicht wereldkampioen Rico Verhoeven en de geweldige uitdager Jamal Ben Saddik. Daarnaast komen ook de vechters van hét gevecht van het jaar 2016, Michael Duut en Danyo Ilunga, in actie. Medevedergewichten Petchpanomrung Kiatmookao en Zakaria Zouggary gaan bovendien met elkaar de strijd aan om te beslissen wie de nummer één uitdager in hun divisie is. Eerder op de avond zal publiekslieveling Nieky Holzken de weg richting de Glory-titel weer inslaan.

Nieky Holzken promo (Bron: Twitter/@NiekyHolzken)

'Zowel Bailey als Chenglong hebben alle kenmerken die Glory belangrijk vindt bij opkomende talenten,' zegt Cor Hemmers, Managing Director Sports en Head of Talent Operations bij 's werelds grootste kickboksorganisatie. 'Beiden hebben zich keer op keer bewezen in zware toernooien om daarmee hun plek veilig te stellen op de Glory-ranglijst. Bovendien blijven ze naar nieuwe uitdagingen snakken. Daarnaast vinden we het belangrijk om talenten kansen te bieden zich te ontwikkelen binnen het grootste wereldwijde kickboksplatform. Hiermee kan het publiek kennis maken met de volgende generatie vechters.'

Sugden is opgegroeid in een vechtersfamilie in Newark in Engeland en startte met zijn training op vijfjarige leeftijd. Na een succesvol Glory-debuut - een unanieme beslissing over de winst op Arthur Soror tijdens Glory 43 SuperFight Series afgelopen juli - geeft Sugden aan dat het bemachtigen van de Glory vedergewichttitel ‘het enige is dat er toe doet’ voor hem.

Net als zijn tegenstander is Zhang ook door zijn familie geïnspireerd. Zijn broer zorgde ervoor dat hij als dertienjarige begon met Muay Thai. Hij boekte al driemaal winst binnen Glory, waarvan de twee meest recente plaatsvonden tijdens het toernooi van Glory 46 China afgelopen oktober.

Zhang vindt het belangrijk zijn tegenstanders te respecteren: 'Omdat ik hen respecteer, probeer ik ze altijd knock-out te slaan, omdat dat het beste gevecht oplevert. Ik hoop dat mijn tegenstander dezelfde instelling heeft.'

Volledig programma Glory:Redemption
Rico Verhoeven vs. Jamal Ben Saddik
Michael Duut vs. Danyo Ilunga
Bailey Sugden vs. Chenglong Zhang
Petchpanomrung Kiatmookao vs. Zakaria Zouggary

Volledig programma Glory 49 Superfight Series
Alex Pereira vs. Yousri Belgaroui
Nieky Holzken vs. Alim Nabiyev
Ismael Londt vs. D’Angelo Marshall
Anderson Silva vs. Brian Douwes
Eyevan Danenberg vs. Jamie Bates

Glory:Redemption start zaterdag 9 december om 22:00 uur en is via betaalde streamservice ufc.tv live te volgen. Abbonees van Ziggo kunnen de uitzending al vanaf 21:00 uur gratis volgen via Ziggo Sports op kanaal 14. Glory 49 SuperFight Series wordt exclusief gelivestreamd via UFC Fight Pass vanaf 19:30 uur.