Juventus met Barcelona mee naar knockout-fase Champions League

Juventus heeft zich dinsdagavond geplaatst voor de knockout-fase van de Champions League door Olympiakos met 0-2 te verslaan. In het andere duel in Groep D won FC Barcelona met 2-0 van Sporting Portugal dat door dit resultaat naar de Europa League mag.

FC Barcelona - Sporting Portugal 2-0

Bij de thuisploeg, die al verzekerd was van groepswinst in Groep D, was er geen basisplaats voor Lionel Messi, die rust kreeg van trainer Ernesto Valverde. Bij de Portugezen begon Bas Dost op de bank en kreeg Alan Ruiz de voorkeur in de spits. Vanaf de bank zagen beide aanvallers geen van beide ploegen voor rust het net vinden. Bij aanvang van de tweede helft kwam Dost als vervanger van Ruiz in het veld.

Net binnen het uur brak Paco Alcácer de ban voor de thuisploeg. Op aangeven van Denis Suárez maakte de Spanjaard de 1-0 en twee minuten na de treffer mocht Messi zijn opwachting maken. De treffer van Alcácer leek lang de enige treffer van de wedstrijd te worden, maar in de negentigste minuut bepaalde ex-Barcelona-verdediger Jérémy Mathieu met een eigen doelpunt de eindstand op 2-0.

Olympiakos - Juventus 0-2

Juventus zou zich bij een zege plaatsen voor de knockout-fase van het miljoenenbal en de Italianen kenden een droomstart nadat Juan Cuadrado, op aangeven van Alex Sandro, de 0-1 maakte. In de negentigste minuut van de wedstrijd gooide invaller Federico Bernardeschi de wedstrijd in het slot door de 0-2 te scoren.