Roma wordt groepswinnaar na minimale zege, Chelsea tweede

AS Roma en Chelsea hebben zich dinsdagavond geplaatst voor de knockout-fase van de Champions League, waar Roma als eerste eindigde in Groep C. Achter de Italianen en Engelsen eindigde Atlético Madrid als derde, waardoor de Spanjaarden voor het eerst sinds lange tijd de knockout-fase missen en naar de Europa League moeten.

Chelsea - Atlético Madrid 1-1

Chelsea was voorafgaand aan de wedstrijd al verzekerd van een plek bij de knockout-fase, waar Atlético een zege moest boeken en moest hopen dat AS Roma niet zou winnen van FK Qarabag. Voor rust werd er niet gescoord in Londen, maar na rust was het bijna raak voor de gasten. Filipe Luís raakte de paal en daar ontsnapte Chelsea aan de achterstand.

De poging van de Braziliaanse linksback bleek een grote waarschuwing te zijn voor Chelsea. Na 56 minuten spelen was het namelijk wel raak voor de gasten uit Madrid. Volledig vrijstaand kopte Saúl Ñíguez de 0-1 achter Thibaut Courtois. Een kwartier voor tijd kwam de thuisploeg langszij. Een schot van Eden Hazard werd via Stefan Savic in zijn eigen doel gewerkt: 1-1.

AS Roma - FK Qarabag 1-0

Bij de thuisploeg was er een basisplaats voor Kevin Strootman en de middenvelder zag geen van beide ploegen voor rust het net vinden. Acht minuten na de thee werd er wel gescoord. Diego Perotti kopte raak, maar deed dat vanuit buitenspelpositie, maar de treffer vond doorgang: 1-0.

In het restant van de wedstrijd werd er niet meer gescoord in Rome, waardoor Roma zich als groepshoofd plaatste voor de knockout-fase van de Champions League. Chelsea eindigde als tweede en de derde plek werd vergeven aan Atlético Madrid.