Bayern brengt PSG eerste CL-nederlaag toe, Celtic verliest maar viert feest

Bayern München heeft Paris Saint-Germain afgehouden van de perfecte score in de groepsfase van de Champions League door met 3-1 te winnen. In het andere duel in Groep B won Anderlecht met 0-1 van Celtic, waardoor beide ploegen op drie punten eindigden. De Schotten gaan echter door naar de Europa League.

Bayern München - Paris Saint-Germain 3-1

Voor Bayern wachtte een bijna onmogelijke missie om PSG met vier doelpunten verschil te verslaan, nadat de heenwedstrijd door de Fransen met 3-0 was gewonnen, om zich te verzekeren van de eerste plek in Groep B. De Duitsers kenden een droomstart nadat Robert Lewandowski al na acht minuten van dichtbij de 1-0 op het scorebord zette. Acht minuten voor rust werd het ook 2-0. Op een afgemeten voorzet van James Rodríguez kopte Corentin Tolisso binnen.

Vijf minuten na rust maakte PSG een einde aan de illusies van Bayern dat het nog als eerste kon eindigen in de groep. Op aangeven van Edinson Cavani kopte Kylian Mbappé fraai raak: 2-1. PSG nam het initiatief in de wedstrijd over, maar het was Bayern dat er twintig minuten voor tijd wederom in slaagde om te scoren. Op een voorzet van Kingsley Coman schoot Tolisso de 3-1 tegen de touwen.

Ondanks de eerste nederlaag van dit Champions League-seizoen verzekerde PSG zich van de eerste plek in Groep B, waar Bayern als tweede eindigde.

Celtic - Anderlecht 0-1

De derde plek kon Celtic in aanloop naar de wedstrijd tegen Anderlecht bijna niet meer ontgaan. De Schotten hadden in de eerste vijf wedstrijden drie punten gepakt, maar Anderlecht nog altijd puntloos was. Celtic had de punten gepakt in de uitwedstrijd tegen de Belgen, die ze wonnen met 0-3.

Voor rust werd er niet gescoord, maar in de tweede helft lukte dat wel. Pieter Gerkens kopte na 62 minuten via de rug van Celtic-verdediger Jozo Simunovic de 0-1 binnen voor Anderlecht. Verder dan één treffer kwamen de Belgen niet waardoor Celtic als derde eindigde en zich plaatste voor de Europa League.