Europa koerst af op nieuwe zege Mosconi Cup

Europa heeft dinsdagavond een belangrijke slag geslagen in de strijd om de Mosconi Cup. Na twee dagen heeft Europa een 8-2 voorsprong tegen de Amerikanen en is nog maar drie punten verwijderd van de overwinning. 

Maandag begon moeizaam, maar Europa wist de eerste vier partijen met 5-3 of 5-4 te winnen. Shane van Boening maakte nog iets goed voor de Amerikanen door Jayson Shaw met 1-5 te verslaan. 

Dag twee begon opnieuw spannend. Onze landgenoot Nick van den Berg en David Alcaide uit Spanje verloren nipt met 4-5 van de Amerikanen Dennis Hatch en Billy Thorpe. De Amerikanen hadden weer een beetje hoop. Ralf Souquet won namens Europa echter met 5-3 van Oscar Dominguez, waardoor het verschil weer gemaakt was. Vervolgens werd het Europees feestje. 

Joshua Filler & Jayson Shaw versloegen vervolgens Shane van Boening & Skyler Woodward met 5-1. Woodward kreeg solo met dezelfde cijfers klop van Alcaide en als toetje bleven Van den Berg en Joshua Filler met 5-0 foutloos tegen Van Boening en Thorpe. Goed voor een 8-2 tussenstand. 

Woensdag staan er vier partijen gepland. Van den Berg speelt onder andere tegen Thorpe. De Mosconi Cup is live te zien bij Ziggo Sport op kanaal 14 voor klanten van Ziggo. Vorig jaar wist Europa de Mosconi Cup met 11-3 te winnen. De Amerikanen wonnen dit continentale onderonsje voor het laatst in 2009.