"Natuurlijk hebben we nog iets te zoeken in de CL"

Feyenoord speelt woensdag voor het laatst dit seizoen in de Champions League. In Rotterdam komt Napoli op bezoek.

Na vijf wedstrijden staat Feyenoord zonder punten onderaan in Poule F. Hierdoor staat er komende woensdag weinig meer op het spel voor de club. Feyenoord komt ook bij een overwinning niet van de laatste plaats af. Dat betekent dat de ploeg na de winter niet meer actief zal zijn in Europa.

Giovanni van Bronckhorst wil niet spreken over een 'nachtmerrie'. "Nee, totaal niet. Op deze uitslagen hoopten we natuurlijk niet. We hebben het moeilijk gehad, maar het is wel de beloning dat we ons gekwalificeerd hebben", vertelt de trainer tijdens de persconferentie, geciteerd door RTV Rijnmond.

"We hebben stappen gemaakt in de Champions League. Vergelijk het eerste en het tweede duel met Manchester City maar met elkaar. Mijn spelers hebben ervaren wat er op dit niveau van je gevraagd wordt."

Van Bronckhorst vindt dan ook dat Nederlandse clubs ‘natuurlijk’ nog altijd wat te zoeken hebben in de Champions League. "Maar de Nederlandse clubs zullen zich de komende jaren via een voorronde moeten zien te plaatsen. En dat is niet eens makkelijk."