Bosz: "Aubameyang is niet goed genoeg voor Real Madrid"

Peter Bosz is hoopvol dat Borussia Dortmund woensdagavond een zege kan boeken op Real Madrid en zich daardoor te plaatsen voor de Europa League.

Dortmund pakte in de eerste vijf groepswedstrijden in Groep H van de Champions League slechts twee punten. In aanloop naar de laatste groepswedstrijd staat de ploeg derde en heeft het evenveel punten als nummer vier Apoel Nicosia, maar een aanzienlijk beter doelsaldo. De Duitsers hebben op voorhand de beste papieren om als derde te eindigen en zich zodoende verzekeren van Europa League-voetbal na de winter.

"Ik probeer alles te doen wat mogelijk is om de wedstrijd te winnen en de drie punten mee te nemen naar huis", vertelt Bosz op de persconferentie in aanloop naar de wedstrijd in Madrid. De Nederlander reageert gekscherend op de vraag of de Spanjaarden in een crisis zitten. "Wat hebben wij dan? We proberen een goede prestatie neer te zetten, dat is ook belangrijk voor ons vertrouwen."

Dortmund-aanvaller Pierre-Emerick Aubameyang wordt al een tijd in verband gebracht met een vertrek en daarbij is ook de naam van Real Madrid gevallen. Bosz ging tijdens zijn perspraatje in op het gerucht en grapte: "Hij is erg slecht, niet goed genoeg voor Real. Ik zeg dat alleen om te voorkomen dat hij naar Real gaat."